9.06.2019 odbyło się zamknięcie 22. Wystawy Twórców Ludowych i Rzemiosła Artystycznego Pogranicza Polsko-Czeskiego w Prudniku . Szefowa Agencji Promocji i Rozwoju Gminy Prudnik, Małgorzata Halek -Malinowska, z wysokości sceny odczytała zwycięzców w konkursach o tytuł „Najciekawsze stoisko wystawowe” oraz „Najlepsza potrawa regionalna”. Wszyscy zostali uhonorowani okolicznościowymi podarunkami.
W kategorii NAJLEPSZA POTRAWA REGIONALNA wyróżnienie zdobył Jakub Gajek za galantynę z jabłkami
W kategorii Wyroby napoje alkoholowe i bezalkoholowe: I miejsce zdobyłaNatalia Iżyk za podpiwek z Podhajczyk.
Zdobywcy nagród zasłużyli też na uścisk dłoni Wiceburmistrza, p. J. Szóstki.
Potrawy wykonane przez uczniów naszej szkoły na konkurs kulinarny
Podpiwek wykonany prze Natalię Iżyk z klasy 2TG, tort z kwiatu bzu wykonany przez Benię Mielnik z klasy 3TG oraz galantyna wykonana przez Jakuba Gajka z klasy 2 TG